Caravana Roboților BRICKBOT RO036

Caravana

Panou solarDESCRIERE PROIECT:

Proiectul isi propune sa construiasca un spatiu bio-tehnic de cca. 1000 mp in gradina scolii cu o mica extensie in holul de intrare pentru perioada de iarna. Impactul va fi la cei 950 de elevi ai scolii plus inca cca. 500 de elevi din scolile invecinate aflate la max 300 m distanta(O scoala generala si un liceu tehnic)

Parcul va avea o mica gradina cu plante care au rol medicinal si/sau decorativ, banci, lampi alimentate solar acces wireless si web camera, posibil printr-un mic site dedicat proiectului.

ARGUMENTE:

Elevii nostri au devenit mult prea "tehnicizati", dependenti exclusiv de mijloacele de comunicare online, indiferenti sau insensibili la mediul inconjurator, la binefacerile naturii.

Implicarea lor in natura nu poate fi realizata decat by doing in activitati practice cu efect apropiat.

Scoala dispune de un parc frumos, in prezent populat de arbori si de gazon. Dorim schimbarea partiala a destinatiei acestuia, facandu-l atractiv, o combinatie de tehnologie si natura.

zid2Proiectul, care pune în valoare istoria semnăturilor de pe zidul de cărămidă a Colegiului Naţional „Unirea”, a prins viaţă cu ajutorul elevilor. Absolvenţii „obraznici”, deoarece candva aşa erau consideraţi cei care scrijeleau cărămizile clădirii, îşi pot vedea acum din faţa calculatorului amprenta lăsată pe pereţii liceului, accesand http://wall.lufo.ro/.

Criteriile de căutare sunt numele, anii şi clasele scrijelite de absolvenţi pe cărămizi.Baza de date cuprinde aproximativ2.300 de cărămizi cu nume, dar se doreşte extinderea acesteia.

Odată cu lucrul la acest proiect a fost descoperită şi cea mai veche cărămidă inscripţionată pe liceul Unirea, din anii 1881-1882 care i-a aparţinut unui anume Nedelcu. Proiectul se doreşte a fi dezvoltat, în sensul atragerii unui număr cat mai mare de absolvenţi ai CNU să-şi scrie numele pe cărămizi într-un mod virtual. Site-ul conţine, de altfel, un formular de comunicare prin intermediul căruia absolvenţii colegiului le pot scrie celor care îl administrează.

1. Zidul - concurs de proiecte care să pună în valoare inscripţiile de pe cărămizile CNU

Se acordă trei premii: 300, 200, 100 lei pentru cele mai bune lucrări. Dacă există mai puţin de 3 lucrări, premiul III se distribuie la locurile I si II. Lucrarea de pe locul I va fi publicată pe site CNU.

Ce inseamnă proiectul? Există o arhivă de fotografii ale vechiului zid al liceului, înainte de renovare. Pe cărămizi există nume de foşti elevi, clasa, anul etc. Candidaţii trebuie să construiască un program/aplicaţie web de căutare şi vizualizare în această arhivă după nume, ani, clase etc. Termen de predare: 15 mai 2014

2. Lessons on demand:

Se premiază cel mult 10 lucrări lecţii video sau animaţii de 1-3 minute. Lecţiile pot aborda orice disciplină de învăţământ dar nu pot fi altceva! Se cere şi subtitrare în engleză. Fiecare lucrare se premiază cu 150-200 lei în funcţie de calitate, mesaj etc. Nu există un clasament. Principiul este: primul venit, primul servit (plătit). Termen de predare: 20 mai 2014

Exemple la: http://lessonsondemand.lufo.ro/

Detalii se pun la dispoziţia candidaţilor la solicitare. (Catedra de Informatică)

 

Proiectul va dura cca. un an (2013) și își propune realizarea de scurte lecții video traduse în limba engleză pentru disciplinele informatica, matematica, fizica, chimie, biologie. Vor lucra echipe formate din elevi și profesori ce vor fi antrenați în prelucrare și montaj video din Colegiul Național "Unirea" și din școlile Jariștea, Vulturu și Liceul “Ion Slavici” din Panciu.