zid2Proiectul, care pune în valoare istoria semnăturilor de pe zidul de cărămidă a Colegiului Naţional „Unirea”, a prins viaţă cu ajutorul elevilor. Absolvenţii „obraznici”, deoarece candva aşa erau consideraţi cei care scrijeleau cărămizile clădirii, îşi pot vedea acum din faţa calculatorului amprenta lăsată pe pereţii liceului, accesand http://wall.lufo.ro/.

Criteriile de căutare sunt numele, anii şi clasele scrijelite de absolvenţi pe cărămizi.Baza de date cuprinde aproximativ2.300 de cărămizi cu nume, dar se doreşte extinderea acesteia.

Odată cu lucrul la acest proiect a fost descoperită şi cea mai veche cărămidă inscripţionată pe liceul Unirea, din anii 1881-1882 care i-a aparţinut unui anume Nedelcu. Proiectul se doreşte a fi dezvoltat, în sensul atragerii unui număr cat mai mare de absolvenţi ai CNU să-şi scrie numele pe cărămizi într-un mod virtual. Site-ul conţine, de altfel, un formular de comunicare prin intermediul căruia absolvenţii colegiului le pot scrie celor care îl administrează.