cnu

Panou solarDESCRIERE PROIECT:

Proiectul isi propune sa construiasca un spatiu bio-tehnic de cca. 1000 mp in gradina scolii cu o mica extensie in holul de intrare pentru perioada de iarna. Impactul va fi la cei 950 de elevi ai scolii plus inca cca. 500 de elevi din scolile invecinate aflate la max 300 m distanta(O scoala generala si un liceu tehnic)

Parcul va avea o mica gradina cu plante care au rol medicinal si/sau decorativ, banci, lampi alimentate solar acces wireless si web camera, posibil printr-un mic site dedicat proiectului.

ARGUMENTE:

Elevii nostri au devenit mult prea "tehnicizati", dependenti exclusiv de mijloacele de comunicare online, indiferenti sau insensibili la mediul inconjurator, la binefacerile naturii.

Implicarea lor in natura nu poate fi realizata decat by doing in activitati practice cu efect apropiat.

Scoala dispune de un parc frumos, in prezent populat de arbori si de gazon. Dorim schimbarea partiala a destinatiei acestuia, facandu-l atractiv, o combinatie de tehnologie si natura.