Projects
- CNU-HUB - creativitate și inovație (2019-2020), sponsor Viva Credit
-
Caravana Roboților BRICKBOT RO036 (2017-2021)
DESCRIERE PROIECT:
Proiectul isi propune sa construiasca un spatiu bio-tehnic de cca. 1000 mp in gradina scolii cu o mica extensie in holul de intrare pentru perioada de iarna. Impactul va fi la cei 950 de elevi ai scolii plus inca cca. 500 de elevi din scolile invecinate aflate la max 300 m distanta(O scoala generala si un liceu tehnic)
Parcul va avea o mica gradina cu plante care au rol medicinal si/sau decorativ, banci, lampi alimentate solar acces wireless si web camera, posibil printr-un mic site dedicat proiectului.
ARGUMENTE:
Elevii nostri au devenit mult prea "tehnicizati", dependenti exclusiv de mijloacele de comunicare online, indiferenti sau insensibili la mediul inconjurator, la binefacerile naturii.
Implicarea lor in natura nu poate fi realizata decat by doing in activitati practice cu efect apropiat.
Scoala dispune de un parc frumos, in prezent populat de arbori si de gazon. Dorim schimbarea partiala a destinatiei acestuia, facandu-l atractiv, o combinatie de tehnologie si natura.
- Uniriştii şi CNU organizează competiţie de proiecte (aprilie-mai 2014)
1. Zidul - concurs de proiecte care să pună în valoare inscripţiile de pe cărămizile CNU
Se acordă trei premii: 300, 200, 100 lei pentru cele mai bune lucrări. Dacă există mai puţin de 3 lucrări, premiul III se distribuie la locurile I si II. Lucrarea de pe locul I va fi publicată pe site CNU.
Ce inseamnă proiectul? Există o arhivă de fotografii ale vechiului zid al liceului, înainte de renovare. Pe cărămizi există nume de foşti elevi, clasa, anul etc. Candidaţii trebuie să construiască un program/aplicaţie web de căutare şi vizualizare în această arhivă după nume, ani, clase etc. Termen de predare: 15 mai 2014
2. Lessons on demand:
Se premiază cel mult 10 lucrări lecţii video sau animaţii de 1-3 minute. Lecţiile pot aborda orice disciplină de învăţământ dar nu pot fi altceva! Se cere şi subtitrare în engleză. Fiecare lucrare se premiază cu 150-200 lei în funcţie de calitate, mesaj etc. Nu există un clasament. Principiul este: primul venit, primul servit (plătit). Termen de predare: 20 mai 2014
Exemple la: http://lessonsondemand.lufo.ro/
Detalii se pun la dispoziţia candidaţilor la solicitare. (Catedra de Informatică)
- LessonsOnDemand - susținut de programul RISE al companiei GOOGLE
Proiectul va dura cca. un an (2013) și își propune realizarea de scurte lecții video traduse în limba engleză pentru disciplinele informatica, matematica, fizica, chimie, biologie. Vor lucra echipe formate din elevi și profesori ce vor fi antrenați în prelucrare și montaj video din Colegiul Național "Unirea" și din școlile Jariștea, Vulturu și Liceul “Ion Slavici” din Panciu.
- IT&SCIENCE CARAVAN - susținut de programul RISE al companiei GOOGLE
Un program de susţinere a unor localităţi din zone defavorizate ale judeţului Vrancea, derulat pe parcursul anului 2012, cursuri în afara orelor obişnuite de program, o dată pe lună în weekend. Cursurile au fost susţinute de elevi ai Colegiului Naţional "Unirea", asistaţi de profesori.
Principalele teme:
- IT&Programming (Înţelegerea algoritmilor şi 1,2,3 paşi în programare, Reţele de calculatoare şi Internet pentru viaţă, Blogul şcolii sau site-ul şcolii la Google.
- Matematica pentru viaţa cotidiană: Geometria pentru orientare, Aritmetica şi calculul rapid, Algebra şi informatica.
- Fizica în viaţa mea. Surse de energie la îndemâna noastră.
- Chimia vieţii, biologie şi ecologie.
Statutul Asociaţiei UNIRIŞTII
- Asociaţia ”Uniriştii” cu sediul în Focşani, str. Cezar Bolliac nr. 15, jud. Vrancea este înscrisă la poziția nr. 3/26/03/2009 în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, partea A, secţiunea I şi nu apar menţiuni cu privire la radierea acesteia. (Judecătoria Focşani, jud. Vrancea, Dosar. nr. 1833/231/2009 din 14.05.2009)
- C.I.F. 25540456
- Asociaţia este în evidenţa Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării - nr. 377/10.06.2009
- Preşedintele Asociaţiei "Uniriştii" este directorul Colegiului Naţional "Unirea", prof. Cornel Noană